Топ идеи за забавление у дома

След обявеното извънредно положение, домът ни вече не само преносно, но и буквално се превърна в наша крепост. Да погледнем от хубавата страна - затварянето зад четири стени си има и своите предимства: вече имаме време за най-близките си хора и за всички онези дейности, които отлагаме от години, нали?

Въпросът е как да поддържаме духа си в този труден за всички ни период, особено когато пролетта навън ще става все по-прекрасна и примамлива. Затова, събрахме за вас страхотни идеи, които със сигурност ще направят престоя у дома по-лек и малко по-приятен:

Игри

Децата са пълни с енергия и покрай онлайн обучението и работата на родителите от вкъщи, по-рядко остава време за игри навън. Затова, в промеждутъците от свободно време у дома, предлагаме следните решения, които да направят стоенето вкъщи поне малко по- вълнуващо:

  • Палатка-убежище: с подръчни материали, като одеяла, столове, възглавници и малко въображение може заедно да си направите ваше си местенце за игри, хапване на сладки, а защо не и за четене на приказки и дори за сън. Във всички случаи това ще се превърне в приказно място, където да избягате от лошия вирус и лошото настроение;
  • Настолни игри: Нашите фаворити са Monopoly, Scrabble, Dixit, Не се сърди човече и Twister, но има и десетки други предложения, които ще въвлекат цялото семейство в забавление. Направете си състезание и записвайте ежедневно резултатите, за да сте стимулирани да продължите да играете. В момента има страхотни промоции на настолни игри при покупка онлайн.
  • Оригами: от подръчни материали и хартии създайте заедно мини зоопарк, който да попълвате с нов член всеки ден. Измислете заедно имена на животните и ги превърнете в част от всяка нова игра. Схеми може да откриеш тук.

Сгответе заедно

Сега е моментът да пробваш всички онези рецепти, които са безкрайно вкусни, но за които все не оставаше време. За да оползотвориш поне част от количеството брашно, с което се запаси, ти предлагаме страхотна рецепта за домашен селски хляб с хрупкава коричка.

Друга идея е да направиш видео връзка с баба или мама и да сготвите заедно някоя от нейните вкусни манджи. Вероятно и двете действия няма да са много лесни за изпълнение, но имаме достатъчно време, а с малко търпение всичко се постига.

За децата: Ангажирай ги да разбият яйцата или да омесят тесто - две дейности, които обожават. Може да си направите заедно сандвичи с личица, картина в чиния, плодови и солени шишчета и каквото друго ви хрумне. Ето и малко добри идеи

Духовна храна

След като сме се погрижили за уроците, личните си задачи и трапезата, е време да осигурим и душевния си комфорт. Ето няколко идеи:

  • Свали си безплатно сборника с разкази на Йордан Радичков „Убий мухата“ и се посмей на воля. Книги с намаление от 35% може да откриеш за поръчка онлайн тук. В този линк ще намериш книги на цена 5 лв., а тук книги по 2 лв.;
  • Гледай филми онлайн. Освен любимите заглавия, които можеш да изгледаш повторно, предлагаме да прегледаш и безплатната колекция документални филми, които пуснаха от Международния фестивал IDFA;
  • Посети най-известните европейски музеи. Лувъра, Британския музей, Уфици, Двореца на Дожд, Ватиканските музеи и много други отварят врати с чудесни виртуални разходки. Може да ги видиш тук;
  • Гледай театър и опера онлайн. Следи фейсбук страницата на Софийската опера и балет, за да не пропуснеш life стрийминга на представления от златния им фонд. Не пропускай да последваш и страницата на Театър Възраждане за театрални постановки оналйн;
  • Обучения: сега е моментът да развиеш нови професионални умения или да усъвършенстваш вече натрупаните. Може да разгледаш ключови обучения и онлайн семинари, които са напълно безплатни, тук.

Надяваме се, че с всички тези предложения ще успеем да направим престоя ти у дома поне малко по-приятен. Продължаваме да събираме нови идеи, така че не забравяй да следиш нашия блог и страницата ни във Фейсбук. Остани си у дома и се забавлявай! А, и не забравяй да го застраховаш. Виж нашите промо цени

Може да ти е интересно още:

Идеи за оригинален сватбен автомобил
2023-06-15

Идеи за оригинален сватбен автомобил

Какъв сватбен автомобил да избереш за най-важния ден? Виж в блога идеи за нещо класическо или по-нестандартно и оригинално.

Пенсионно осигуряване – как да спестявате дългосрочно
2023-02-09

Пенсионно осигуряване – как да спестявате дългосрочно

допълнително пенсионно осигуряване, пенсионно осигуряване,

Пукнато предно стъкло на автомобила - какво да правя
2022-10-13

Пукнато предно стъкло на автомобила - какво да правя

Не са рядкост случаите, при които по време на шофиране се случва удар в предното стъкло и поява на пукване или счупване на стъклото. Какво да правиш - виж в блога.