Как да защитим любимите си вещи?

Любителите на еко придвижването в града с помощта на колело или тротинетка знаят, че тези превозни средства са уязвими и трудно могат да ги оставят за продължително време без надзор. Причината е, че е много вероятно вещите им да се окажат обект на кражба, грабеж или на други вреди.

За всички колоездачи са помислили от застрахователна компания УНИКА България. През месец септември стартира продажбите на нов за българския пазар застрахователен продукт "Моите вещи", който предлага възможност за сключване на застраховки на лични вещи. Обект на застраховане могат да са велосипеди, триколки и/или тротинетки, в това число и електрически.

Продуктът покрива най-честите рискове, сред които пълна загуба на вещта или нейна частична вреда, в следствие на кражба чрез взлом или грабеж. Застраховката включва още и рисковете злополука и удар при пътно произшествие, злоумишлени действия от страна на трети лица, вандализъм и други. Като допълнение може да се включи и покритие "Обща гражданска отговорност" за нанесени вреди от страна на застрахованото превозно средство на трети лица в резултат на неговото ползване.

Освен че защитава велосипедите, тротинетките и/или триколките, застраховка „Моите вещи“ осигурява покритие и на монтираните към тях аксесоари, така че клиентите да са напълно спокойни за цялото си оборудване, което често е с доста висока финансова стойност.

Продуктът "Моите вещи" има още едно направление, а именно застраховка с покритие за диоптрични очила, слънчеви очила с диоптрични стъкла и очила за работа с компютър с коригиращи зрението стъкла. Рисковете, които са включени са счупване и кражба чрез взлом. Покритието важи за цял свят, а периодът на застраховката може да е от 1 ден до 1 година.

Например: За колело със стойност по фактура от  2 000 лв,  цената на застраховата, за една година, ще бъде 163.20 лв., с включен данък. За очила със стойност по фактура от  400 лв., цената на застраховата, за една година, ще бъде 40.80 лв., с включен данък.

И за двата вида застраховки не се изисква оглед на състоянието на велосипеда, тротинетката и/или триколката или на диоптричните/слънчевите очила, което е изключително улеснение при сключването на полицата.

Пълна информация за застраховките "Моите вещи" може да получиш на нашия тел: 0700 18 789 (на цената на един градски разговор) или да ни изпратиш конкретно запитване през формата

 

Може да ти е интересно още:

5 причини да сключиш застраховка Живот
2021-09-23

5 причини да сключиш застраховка Живот

Защо ти е необходима застраховка Живот, какво е спестовна застраховка Живот и как детска застраховка Живот може да подсигури бъдещето на детето. Виж в статията

Как да избера правилната застраховка Имущество за мен
2021-09-07

Как да избера правилната застраховка Имущество за мен

Застраховка Имущество за дома и офиса е повече от необходима. Виж защо да си направиш застраховка на жилище, видове имуществени застраховки и какви са цените.

Защо трябва да имаме Допълнително здравно осигуряване
2021-08-20

Защо трябва да имаме Допълнително здравно осигуряване

Допълнително здравно осигуряване е здравна застраховка. Научи повече за допълнително здравно за фирми, цени и коя е най-добрата здравна застраховка. Виж.