Знаеш ли какво е Застраховка срещу критични болести

Във време на промени и несигурност, здравето става все по-голямо предизвикателство, а застраховката срещу критични болести – все по-нужна. Навярно знаете, че често разходите за лечението на някои от най-тежките заболявания може да надхвърлят 100 000 евро, а понякога възлизат и на много повече. Тези средства обаче могат да бъдат лесно осигурени в трудент момент, ако имате активна застраховка срещу критични заболявания. Това е иновативно решение, което към момента се предлага от няколко застрахователни компании на българския пазар.

Защо е важна застраховката срещу критични болести

Финансова защита

Здравната застраховка срещу критични болести предоставя финансова подкрепа, когато се диагностицира критично заболяване. За съжаление, сумите за лечение на този тип заболвяния са непосилни за повечето засегнати семейства. Това налага организиране на кампании за набиране на средства чрез дарения, което забавя лечението.

Покритие на широк спектър от заболявания

Здравната застраховка покрива сериозни заболявания като рак, слепота, инфаркт, инсулт, сърдечни заболявания, бъбречна недостатъчност, изгаряния, кома, нужда от трансплатации и други, които могат да изискват дълготрайно лечение и възстановление.

Достъп до най-добрите медицински заведения в чужбина

Продуктът дава достъп до медицинско обслужване на най-високо ниво и до консултация с едни от най-добрите лекари в световен мащаб.

Какво трябва да знаем при избора на застраховка срещу критични болести

Покритие на застраховката:

  • Покриване на разходи за лечение с голям лимит;
  • Извършване на прегледи от лекари, утвърдени в своята област в цял свят и получаване на второ лекарско мнение;
  • Лечение/хирургична намеса в болнични заведения в чужбина;
  • Възможност за избор на лечебно заведение;
  • Възстановяване на разходи за лекарства с висок лимит;
  • Дневни пари за болничен престой.

Цена на застраховка срещу критични болести

Цената на продукта се определя от възрастта на застрахованото лице. Премията може да се заплаща на вноски или еднократно за 1 година. Срокът и валутата на застраховката са по избор на клиента. Може да получите конкретни оферти, като се свържете с нас на 0700 18 789 или от формата за контакт.

Важно е да знаете още

Можете да сключите застраховка срещу критични болести само преди поставянето на диагнозата. Покритието на риска се отнася само за новодиагностицирани заболявания. Също така, няма изискване за медицински преглед преди сключването на такъв тип договор. Все пак, е необходимо да се декларират евентуални минали заболявания и текущо здравословно състояние.

Застраховката срещу критични болести предоставя възможност за финансова сигурност в случай на сериозни здравни проблеми. Всеки човек може да се сблъска с критично заболяване, независимо от възрастта и социалния си статус. Този вид заболявания са сериозни, а лечението им е сложно и изключително скъпо.

Всички финансови въпроси, свързани със здравето, обаче могат да бъдат решени само с един продукт и след безплатна консултация от нас. Потърсете ни на телефон 0700 18 789 сега.

Може да ти е интересно още:

Защо да сключим застраховка на дрон
2024-05-08

Защо да сключим застраховка на дрон

Застраховката за дрон е един от начините да се предпазим от нежелани последици и загуби. Не само е желателно да имате застраховка на дрон, но в повечето случаи е дори задължително.

Защо е ценно допълнителното здравно осигуряване на физически лица
2023-01-05

Защо е ценно допълнителното здравно осигуряване на физически лица

Защо да сключим здравна застраховка и какви са ползите от допълнителното здравно осигуряване на физически лица/семейство - виж в нашата блог статия.

Как да получим обезщетение по Гражданска отговорност
2022-09-14

Как да получим обезщетение по Гражданска отговорност

Много от участниците в движението на пътя не знаят, че при ПТП имат право на обезщетение по „Гражданска отговорност“. Какви са условията за това и какво да направиш, за да получиш адекватна сума, виж в блога.