Три причини да застраховам дома си

През последните години у нас зачестяват случаите на наводнения и пожари, които оставят десетки хора без дом, а държавата е безсилна да се погрижи за всички тях. Как може да се противопоставим на рисковете и да осигурим защита за безспорно най-ценната и съкровена материална придобивка, което притежаваме – нашия дом? Отговорът, разбира се, е много простичък – като се застраховаме. Някак естествено още с покупката на автомобил сключваме застраховка „Гражданска отговорност“ и „Автокаско“, а забравяме, че за по-малко от 1/3 от сумата на задължителната застраховка можем да защитим дома си от непредвидени рискове като пожар, аварии, кражба, наводнение, грабеж, земетресение. Днес ти предлагаме три причини, които вярваме, че ще те убедят да спреш да отлагаш сключването на имуществена застраховка.

Лесно и бързо

Повечето застрахователи предлагат пакетни предложения на застраховка „Имущество“, които включват определен набор от рискове и лимити на фиксирана цена. Това спестява време за индивидуално пресмятане на премията за всеки кандидат за застраховане, а клиентите са улеснени от факта, че за сключването на застраховката дори не се изисква попълване на въпросник, опис на имуществото и посещение от страна на представител на застрахователя;

Достъпна цена

Цените на пакетните предложения застраховки „Домашно имущество“ започват от 20-30 лева за година. Да, правилно прочете – незначителна сума, която осигурява покритие за цяла една календарна година. Ние, разбира се, те съветваме да не се задоволяваш с минималните покрития, а да инвестираш малко повече. Така, срещу около 50-60 лв. на година ще можеш да спиш спокойно, знаейки, че домът ти е защитен не само от основните рискове, като пожар, но и от кражба, грабеж, късо съединение и аварии на ВиК. Застраховката може да се сключи и на разсрочено плащане, която я превръща в още по-достъпна за крайния клиент;

Домашен майстор

Една голяма част от застрахователите вече предлагат услугата доверен или домашен майстор към покритието на застраховки „Домашно имущество“, като това може да е безплатно или срещу допълнително заплащане. Услугата е чудесно улеснение за клиента, тъй като осигурява безкасово отстраняване на щети. Тоест, след завеждане на щетата не получаваш парично обезщетение, а посещение от лицензиран професионалист, който извършва необходимите строително-ремонтни дейности заедно с нужните материали, като предоставя и гаранция за извършения ремонт. Това спестява време и усилия за намиране на добър майстор, а не рядко пести и пари.

Застраховайки имуществото си, спестяваш непредвидени разходи за възстановяване на унищожени или откраднати вещи, разбити врати и прозорци, а застраховката може дори да покрие причинените от теб щети на съседите.

Ако дотук, въпреки доводите, не сме успели напълно да те убедим в ценността на този продукт, ще извадим един последен коз: За разлика от автомобилите, които застраховаме без да се замислим, имотите, особено тези в по-големите градове, притежават качеството да повишават стойността си, вместо да я губят. Каква по-добра причина да се погрижим за тях и да ги поставим в топ листата си с финансови приоритети?

Научи повече или заяви своята застраховка сега

 

Може да ти е интересно още:

5 причини да сключиш застраховка Живот
2021-09-23

5 причини да сключиш застраховка Живот

Защо ти е необходима застраховка Живот, какво е спестовна застраховка Живот и как детска застраховка Живот може да подсигури бъдещето на детето. Виж в статията

Как да избера правилната застраховка Имущество за мен
2021-09-07

Как да избера правилната застраховка Имущество за мен

Застраховка Имущество за дома и офиса е повече от необходима. Виж защо да си направиш застраховка на жилище, видове имуществени застраховки и какви са цените.

Защо трябва да имаме Допълнително здравно осигуряване
2021-08-20

Защо трябва да имаме Допълнително здравно осигуряване

Допълнително здравно осигуряване е здравна застраховка. Научи повече за допълнително здравно за фирми, цени и коя е най-добрата здравна застраховка. Виж.