3 застраховки за зимния сезон

Зимата е на прага ни, но дали сме подготвени за нея? Предвид понижаването на температурите и предстоящите снеговалежи, ние ти предлагаме три начина да си осигуриш спокойствие:

У дома

Студените дни традиционно са времето, в което прекарваме повече време вкъщи със семейството си. Това, колкото и идилично да е на практика, повишава възможността от настъпване на нежелани събития като пожар, вследствие на необезопасени или неизправни отоплителни уреди. Друг проблем, който може да се случи, е наводнение, вследствие на спукани тръби, обилни снеговалежи и топящ се сняг. Годишните застраховки  „Домашно имущество“ са на толкова символични цени, че не си струва да пестиш от тях. Ние може да те консултираме за продуктите на всички застрахователни компании, а конкретно предложение за застраховка за дома, с включени 25% отстъпка, може да разгледаш и да заявиш през онлайн формата ни тук. Цените започват от 34, 99 лв. за 1 година.

На пътя

За максимално спокойствие, най-добре е да имаш целогодишна застраховка - Пълно „Автокаско“ за всички рискове. Тя ще ти даде покритие за щети по автомобила (в това число на паркинг), кражба и пожар на МПС. Ако обаче нямаш финансовата възможност за пълно Каско, можеш винаги да го сключиш само за зимните месеци, когато знаем, че хлъзгавият път и намалената видимост вследствие на снеговалеж и мъгла, често водят до ПТП и щети по автомобила.

Друг вариант е да сключиш само покритие за Пътна помощ/Автомобилен асистанс, което в най-честите случаи осигурява транспортиране на авариралия/катастрофиралия автомобил, транспорт на пътниците в колата, подаване на ток, смяна на спукана гума и др. Цените за застраховка „Авто асистънс“, подобно на тези на „Домашно имущество“ също за символични, предвид защитата, която предлагат.

Тук е моментът да кажем че има и варианти за целогодишно по-евтино Каско за стари автомобили, за което може да те консултираме.

Здраве

Нестабилната обстановка в световен план, вследствие на кризата с коронавируса, извежда на преден план грижата за здравето. За съжаление, със застудяването на времето и предстоящият зимен сезон се наблюдава рязко покачване на случаите на заразени с Covid-19 у нас и по света. Социалната изолация е начинът да се предпазим, но ние препоръчваме и сключване на застраховка с покритие за коронавирус, която, в случай на заразяване, ще осигури средства за болничен и извънболничен престой, нетрудоспособност, лекарства и др. Повече информация може да получиш тук, а за безплатна консултация, не се колебай да се свържеш с нас.

Може да ти е интересно още:

Защо е ценно допълнителното здравно осигуряване на физически лица
2023-01-05

Защо е ценно допълнителното здравно осигуряване на физически лица

Защо да сключим здравна застраховка и какви са ползите от допълнителното здравно осигуряване на физически лица/семейство - виж в нашата блог статия.

Как да получим обезщетение по Гражданска отговорност
2022-09-14

Как да получим обезщетение по Гражданска отговорност

Много от участниците в движението на пътя не знаят, че при ПТП имат право на обезщетение по „Гражданска отговорност“. Какви са условията за това и какво да направиш, за да получиш адекватна сума, виж в блога.

Отмяна на пътуване - как да не загубиш пари
2022-07-14

Отмяна на пътуване - как да не загубиш пари

Защо трябва да сключиш медицинска застраховка за чужбина ако пътуваш и какви предимства носи тя при отложено или отменено пътуване и загуба на багаж-виж в нашия блог