За какво да внимаваме през лятото

Лятото е сезонът, който се свързва с лек и хубав живот, пътувания, море и весели компании. Летните отпуски, както и повишения брой активности, на които традиционно се наслаждаваме по време на ваканцията, освен радост, носят и някои рискове, за които е добре да сме помислили предварително. Предлагаме ти няколко вида застраховки, които са подходящи за сключване именно през летния сезон, за да може да се насладиш спокойно на пълноценна почивка.

Каско

Лятото е моментът, когато всички пътуват към морето  – някои до Българското Черноморие, а други избират Гърция. Когато знаем, че ни чака дълъг път, освен че трябва да сме проверили основни неща по колата – като спирачки, гуми, масло, охлаждаща течност, климатик и др., препоръчително е да имаме сключена застраховка Автокаско. Тя е полезна, защото освен защита на автомобила, много от застрахователните компании предоставят опцията за Асистанс на пътя при ПТП/авария, валиден за България и/или чужбина. Автокаско осигурява още и безплатна пътна помощ при ПТП, както и защита срещу природни бедствия, като наводнение и градушка, които са често срещани именно през летния сезон.

Застраховка Имущество

Опасността oт нaвoднeния не се отнася само до автомобилите - тя касае най-вече нашите домове. Поpaди силните лeтни бypи, на които често ставаме свидетели през лятото, cъщecтвyвa cepиoзен риск от нaвoднявaнe нa имoти, приземни помещения и мазета, пpoтичaнe нa пoĸpиви и др. Осен това, тpaдициoннo лeтнитe мeceци ca cвъpзaни c peгиcтpиpaнe нa пoвeчe ĸpaжби и грабежи на движимо имущество. Причината за това са отпуските и по-продължителното отсъствие от дома. За да сме застраховани от подобни неприятни събития, е добре да имаме сключена застраховка Имущество – лимитирана или на по-голяма застрахователна сума, така че да може адекватно да се покрият разходите за нанесените щети.

Застраховка при пътуване

Туроператорите обикновено включват в своите пакети разходи за медицински разноски при пътуване. Но, ако организираш пътуването си сам(а) или искаш да си осигуриш по-висока защита, е добре да сключиш Медицинска застраховка при пътуване в чужбина. Някои застрахователи вече включват и покритие за Covid-19, а цените за тези продукти са повече от бюджетни. Нашият съвет е, винаги да имаш и допълнителна застраховка за Отмяна на пътуване, защото колкото и да не ни се иска, живеем в несигурна среда, особено сега по време на коронакризата.

Ние в Инста Брокер предлагаме безплатни професионални консултации и определяне на индивидуалните потребности на клиентите във връзка със сключване на застраховка Автокаско, застраховка Имущество и застраховка при пътуване в чужбина. Това, както и дългогодишния опит на нашите служители, ни позволява да предложим най-добрите и подходящи продукти за теб на оптимални цени. Свържи се с нас сега или ни позвъни на тел: 0700 18 789