Кажи ми каква кола караш, за да ти кажа какъв си

Знаеш ли, че има връзка между цвета на автомобила и характера на собственика му? Редица проведени анкети в световен план дават основание да се направи връзка между тези две неща, като изборът на цвят говори не само за навиците на шофьора, но може да определя и стила на карането.

Дали е вярно, че черните автомобили в по-голяма степен стават участници в пътни произшествия, а сребристите са тези, които най-рядко катастрофират? Еднозначен отговор на този въпрос, разбира се, няма, но по-долу може да научиш повече за психологията на цветовете при избора на автомобил и да решиш за себе си дали твърденията са верни:

Сив/сребрист

Този цвят коли е най-разпространен и се управлява от разумни, практични хора. Собствениците им не обичат да се открояват и да привличат внимание върху себе си, но са надеждни и на тях може да се разчита.

Черен

Опасни, протестиращи, извън нормата. Черният цвят е предпочитан при автомобилите висок клас, защото говори за изисканост и стил, но и за притежание на власт. Всички знаем в какъв цвят автомобили превозват дипломатите, нали?

Бял

В последно време белите автомобили добиват широка популярност, защото цветът се свързва с притежание на елегантност и модерен вкус от страна на собственика. Счита се, че бялото показва желанието на човек да има чисто нов продукт. Водачите, които предпочитат беля цвят са организирани и се стремят към висок социален статус.

Син

Собствениците на сини автомобили са щастливи, позитивни хора, които е най-вероятно да ти дадат предимство на кръстовище. Синият цвят характеризира земни, практични и уверени личности, на които можеш да се довериш за сигурен и комфортен превоз. Вероятно те са и тези, които не забравят да подновят застраховките си навреме :)

Червен

Тези, които търсят внимание, обикновено си взимат червен автомобил. Цветът е типичен за екстровертите и за бързите, по-агресивни шофьори. Характеризира се с енергия, амбиция, увереност, сила.

Зелен/кафяв (земни тонове)

Хората, които си купуват зелени автомобили, не робуват на модата и не се интересуват какво мислят останалите за тях. Те са скромни, балансирани интроверти, които често водят природосъобразен начин на живот.

Жълт

В България този цвят не е особено популярен, тъй като се свързва извършване на таксиметрови услуги. Принципно обаче, хората, които го предпочитат, са енергични и оптимистични, с позитивен поглед към живота.

Виолетов/розов

Предпочитан цвят от личности, които претендират за оригиналност и уникалност. Стремят се да се открояват от тълпата и не се интересуват много от мнението на останалите.

Разбира се, винаги има значение наситеността и оттенъка на избрания цвят. Така например, неоновите цветове обикновено са присъщи за спортните модели коли, чиито собственици искат да изпъкнат. По-тъмните цветове коли са характерни за по-големите традиционалисти, докато по-светлите и свежи тонове са типични за младите (в това число и по-душа) оптимисти.

Въпреки че цялата изложена информация не важи еднозначно за всички собственици на автомобили, сме сигурни, че начинът на шофиране се влияе от различни фактори. В това чисто модел и марка на автомобила, цвят и не на последно място сила и стил на музиката, която слуша водачът (затова, внимавай повече зад волана, ако караш червена спортна кола в комбинация с хард рок парчета, например)

Какъвто и да е автомобилът ти обаче, ние с радост ще го застраховаме. Обади ни се за оферта сега.

 

Може да ти е интересно още:

Горещи промо оферти за лятото
2020-02-03 14:33:38

Горещи промо оферти за лятото

Ако е време за Каско на колата, възползвай се от промо отстъпките на няколко застрахователи. Виж кои са последните горещи летни оферти и заяви застраховка сега.

Какво застраховаме повече?
2020-02-03 14:33:38

Какво застраховаме повече?

Кой е отличникът при застраховките за 2020 г? Дали това е Гражданска или Каско? Или е друга застраховка, която не спада към автомобилните - виж

Завръща ли се Москвич?
2020-02-03 14:33:38

Завръща ли се Москвич?

Защо и как коронавирусът ни накара да подкараме старите автомобили и какво говорят данните за технически преглед и застраховка Гражданска отговорност. Научи повече тук.