Пътуваме ли повече това лято?

Коронакризата отложи голяма част от пътуванията-особено тези извън страната и до далечни дестинации. През последните месеци обаче се отчита плавен ръст на сключените туристически застраховки, което е сигнал, че с отпускането на мерките хората подновиха пътуванията.

Къде пътуваме?

Една част от българите осъществиха отложените през март, април и май екскурзии в чужбина, а друга част избра Българското Черноморие. Противно на потока от информация, който сигнализира  за провален сезон, курортите ни са пълни, а българите предпочитат да почиват у нас, тъй като, като здравноосигурени лица, се чувстват в по-висока степен защитени при евентуално непредвидено заболяване.

Пътуване с кола

По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ пандемията е намалила пътуването по пътищата на страната с 25 %, а толсистемата събира само 40% от планираните приходи. Постъпленията от винетки обаче са се повишили, което от АПИ обясняват с факта, че с обявяването на пандемията и КПП-тата между отделни населени места, много хора са се отказали от закупуването на годишна винетка и оттогава пътуват с уикенд стикер. Той обаче, като цяло излиза по-скъп.

Какво предстои?

Дали от септември ще има нови ограничения по границите и между отделните населени места у нас предстоим да разберем, но засега българите пътуват интензивно, като дори затегнатите мерки за влизане в Гърция не отказаха голяма част от тях от планираните ежегодни почивки там. В случай, че ти предстои пътуване извън страната, те съветваме да не тръгваш без медицинска застраховка за чужбина. Ние сме на разположение винаги за съвет и оферти.

Може да ти е интересно още:

Застраховки от царско време до днес
2020-02-03 14:33:38

Застраховки от царско време до днес

Музей с архивни експонати, които представят 100-годишната история на застраховането у нас, може да бъде посетен вече и виртуално. Виж как в нашата блог статия.

Гражданска отговорност няма да поскъпва
2020-02-03 14:33:38

Гражданска отговорност няма да поскъпва

Не се очаква задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ да повиши цената си през следващите месеци. До приемането на новата система „бонус-малус“, която ще служи за индивидуална оценка на рисковия профил на водачите, стойностите на застраховката ще останат в рамките на средно 280-320 лв., каквито са до момента.

Застраховаме повече дома си
2020-02-03 14:33:38

Застраховаме повече дома си

Ръст при имуществените застраховки показват данните за първата част на 2020-та година. Виж в какъв размер е той и на какво се дължи.