Пътуваме ли повече това лято?

Коронакризата отложи голяма част от пътуванията-особено тези извън страната и до далечни дестинации. През последните месеци обаче се отчита плавен ръст на сключените туристически застраховки, което е сигнал, че с отпускането на мерките хората подновиха пътуванията.

Къде пътуваме?

Една част от българите осъществиха отложените през март, април и май екскурзии в чужбина, а друга част избра Българското Черноморие. Противно на потока от информация, който сигнализира  за провален сезон, курортите ни са пълни, а българите предпочитат да почиват у нас, тъй като, като здравноосигурени лица, се чувстват в по-висока степен защитени при евентуално непредвидено заболяване.

Пътуване с кола

По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ пандемията е намалила пътуването по пътищата на страната с 25 %, а толсистемата събира само 40% от планираните приходи. Постъпленията от винетки обаче са се повишили, което от АПИ обясняват с факта, че с обявяването на пандемията и КПП-тата между отделни населени места, много хора са се отказали от закупуването на годишна винетка и оттогава пътуват с уикенд стикер. Той обаче, като цяло излиза по-скъп.

Какво предстои?

Дали от септември ще има нови ограничения по границите и между отделните населени места у нас предстоим да разберем, но засега българите пътуват интензивно, като дори затегнатите мерки за влизане в Гърция не отказаха голяма част от тях от планираните ежегодни почивки там. В случай, че ти предстои пътуване извън страната, те съветваме да не тръгваш без медицинска застраховка за чужбина. Ние сме на разположение винаги за съвет и оферти.

Може да ти е интересно още:

Как новите технологии ще променят цените на застраховките
2022-08-16

Как новите технологии ще променят цените на застраховките

Черните кутии ще станат задължителни за всички ново произведени автомобили след 2024 г. Как данните от тях ще повлияят на дисциплината на пътя и на цената на застраховките - виж в блога.

Кой е най-скъпият автомобил в историята на продажбите
2022-07-28

Кой е най-скъпият автомобил в историята на продажбите

В света на класическите автомобили има много скъпи коли, но една наскоро поведе класацията за най-скъп автомобил, продаван някога. Виж коя е тя в блога.

Назад в историята на застраховането
2022-06-08

Назад в историята на застраховането

Днec е почти невъзможно да си представим cвят бeз cъщecтвyвaнeтo нa зacтpaxoвка живот, автомобилна застраховка, застраховка на дома, но, всъщност, как е започнало всичко - виж кратка история на застраховането.