Застраховаме повече дома си

Ръст при имуществените застраховки показват данните за първата част на 2020-та година. Дали пандемията от коронавируса и прекарването на повече време у дома е в основата на тази тенденция, можем само да гадаем, но в условията на криза хората явно осъзнаха, че домът е не по-малко важен от автомобила.

Така например, ръстът на приходите от застраховки срещу кражба на имущество за първите четири месеца на 2020-та година е в размер на 13,8%, а приходите от полиците “Пожар и природни бедствия” за същия период са се повишили с 17,8%. В сравнение с миналата година са нараснали и изплатените обезщетения, свързани със застраховки на дома.

Очаквано се наблюдава спад на сключените полици „Помощ при пътуване“ - с цели 44 % - което се дължи на хилядите отменени планирани екскурзии, а вече и на избягването на пътуването в чужбина като цяло.

Докато не отшуми пандемията от Covid-19, ще продължим да бъдем по-предпазливи към планирането на по-далечни пътешествия, но това, което ще остане близко и ще е винаги от значение за нас, ще е домът ни. В случай, че искаш да се погрижиш за сигурността му и да го застраховаш срещу най-честите рискове на отлична цена, разгледай нашите пакетни предложения, които през лятото са с 25 % включена отстъпка.

Може да ти е интересно още:

Как новите технологии ще променят цените на застраховките
2022-08-16

Как новите технологии ще променят цените на застраховките

Черните кутии ще станат задължителни за всички ново произведени автомобили след 2024 г. Как данните от тях ще повлияят на дисциплината на пътя и на цената на застраховките - виж в блога.

Кой е най-скъпият автомобил в историята на продажбите
2022-07-28

Кой е най-скъпият автомобил в историята на продажбите

В света на класическите автомобили има много скъпи коли, но една наскоро поведе класацията за най-скъп автомобил, продаван някога. Виж коя е тя в блога.

Назад в историята на застраховането
2022-06-08

Назад в историята на застраховането

Днec е почти невъзможно да си представим cвят бeз cъщecтвyвaнeтo нa зacтpaxoвка живот, автомобилна застраховка, застраховка на дома, но, всъщност, как е започнало всичко - виж кратка история на застраховането.