Застраховаме повече дома си

Ръст при имуществените застраховки показват данните за първата част на 2020-та година. Дали пандемията от коронавируса и прекарването на повече време у дома е в основата на тази тенденция, можем само да гадаем, но в условията на криза хората явно осъзнаха, че домът е не по-малко важен от автомобила.

Така например, ръстът на приходите от застраховки срещу кражба на имущество за първите четири месеца на 2020-та година е в размер на 13,8%, а приходите от полиците “Пожар и природни бедствия” за същия период са се повишили с 17,8%. В сравнение с миналата година са нараснали и изплатените обезщетения, свързани със застраховки на дома.

Очаквано се наблюдава спад на сключените полици „Помощ при пътуване“ - с цели 44 % - което се дължи на хилядите отменени планирани екскурзии, а вече и на избягването на пътуването в чужбина като цяло.

Докато не отшуми пандемията от Covid-19, ще продължим да бъдем по-предпазливи към планирането на по-далечни пътешествия, но това, което ще остане близко и ще е винаги от значение за нас, ще е домът ни. В случай, че искаш да се погрижиш за сигурността му и да го застраховаш срещу най-честите рискове на отлична цена, разгледай нашите пакетни предложения, които през лятото са с 25 % включена отстъпка.

Може да ти е интересно още:

Застраховки от царско време до днес
2020-02-03 14:33:38

Застраховки от царско време до днес

Музей с архивни експонати, които представят 100-годишната история на застраховането у нас, може да бъде посетен вече и виртуално. Виж как в нашата блог статия.

Гражданска отговорност няма да поскъпва
2020-02-03 14:33:38

Гражданска отговорност няма да поскъпва

Не се очаква задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ да повиши цената си през следващите месеци. До приемането на новата система „бонус-малус“, която ще служи за индивидуална оценка на рисковия профил на водачите, стойностите на застраховката ще останат в рамките на средно 280-320 лв., каквито са до момента.

Пътуваме ли повече това лято?
2020-02-03 14:33:38

Пътуваме ли повече това лято?

Коронакризата отложи голяма част от пътуванията-особено тези извън страната и до далечни дестинации. През последните месеци обаче се отчита плавен ръст на сключените туристически застраховки...